KMITL Innovation Expo 2025 Logo

Team Member Work Tracking System

Abstract

This project focuses on developing a work tracking system for team members. Python is used to extract data from Excel files and import it into a SQL Server database for systematic data management. The system includes a function to notify task status via LINE and displays reports via Power BI, allowing supervisors to track progress and evaluate team members' performance efficiently. Additionally, the system helps promote work and time management skills for team members.

Objective

บริษัท เงินติดล้อจำกัด(มหาชน) เป็นบริษัทที่ประกอบธุรกิจการให้บริการสินเชื่อที่มีทะเบียนรถเป็นประกันครบวงจร สินเชื่อเช่าซื้อรถบรรทุกมือสอง และบริการนายหน้าประกันภัยทั้งออนไลน์และออฟไลน์ทำให้ในแต่ละวันมีข้อมูลที่จำเป็นต้องใช้งาน เป็นจำนวนมากทำให้ แผนกบริหารและจัดการข้อมูล(MIS) ต้องบริหารเวลาในการทำงานเป็นอย่างดี ปัจจุบัน พนักงานในทีม Incentive ใช้วิธีการบันทึกข้อมูลการทำงานในไฟล์ Excel แยกกัน ซึ่งแต่ละพนักงานจะมีไฟล์ของตนเอง วิธีการนี้มีวัตถุประสงค์เพื่อให้พนักงานสามารถจัดลำดับความสำคัญของงานได้ดีขึ้น แต่กลับพบว่าการจัดการงานนั้นเกิดความผิดพลาดบ่อยครั้ง นอกจากนี้บางครั้งพนักงานอาจหลงลืมงานที่ได้รับมอบหมายหากไม่ได้เปิดไฟล์เช็คข้อมูล ซึ่งส่งผลให้การจัดการและติดตามข้อมูลการทำงานไม่สามารถทำได้อย่างมีประสิทธิภาพ และยังทำให้พนักงานระดับ Senior ไม่สามารถติดตามและประเมินผลการทำงานของพนักงานระดับ Execution ได้อย่างทั่วถึง เพื่อแก้ไขปัญหาดังกล่าว ระบบติดตามงานของสมาชิกในทีม (Team member work tracking system) จึงได้เข้ามาช่วยเหลือในการรวบรวมและปรับปรุงการจัดการข้อมูลให้มีความเป็นระบบมากขึ้น โดยเปลี่ยนรูปแบบข้อมูลให้สามารถนำไปวิเคราะห์และใช้ในการติดตามงานได้อย่างมีประสิทธิภาพยิ่งขึ้น ซึ่งจะช่วยให้พนักงานระดับ Senior สามารถติดตามความก้าวหน้าของงานที่พนักงานระดับ Execution ที่รับผิดชอบได้อย่างใกล้ชิด สามารถให้ความช่วยเหลือหรือแก้ไขปัญหาได้ทันท่วงที ในกรณีที่มีงานล่าช้าหรือเกินกำหนด (Overdue) อีกทั้งยัง ลดปัญหาการหลงลืมงานที่ได้รับมอบหมายโดยพนักงานระดับ Execution จะมีการแจ้งเตือนทางไลน์ถึงงานตามสถานะต่างๆ

Other Innovations

CO Breathalyzer with Voice Response

คณะบริหารธุรกิจ

CO Breathalyzer with Voice Response

CO Breathalyzer with Voice Response is the device to measured the level of CO residual in a person's lung who consume tobacco. Measuring residual CO in human breath can identify the tobacco addiction level instead of measuring nicotine in blood.

Read more
Development of Carbon Nanofiber Composite Materials for Supercapacitors in Energy Storage

วิทยาลัยการจัดการนวัตกรรมและอุตสาหกรรม

Development of Carbon Nanofiber Composite Materials for Supercapacitors in Energy Storage

This study presents the development of carbon-based multiphase metal oxide nanocomposites (CNF@MOx; M = Ag, Mn, Bi, Fe) incorporating silver, manganese, bismuth, and iron nanoparticles within polyacrylonitrile (PAN)-derived carbon nanofibers. These nanocomposites were fabricated via the electrospinning technique followed by annealing in an argon atmosphere. The resulting nanofibers exhibited a uniform structure, with diameters ranging from 559 to 830 nm and embedded nanoparticles of 9-21 nm. Structural characterization confirmed the presence of various oxidation states of metal oxides, which play a crucial role in charge storage mechanisms. Electrochemical performance testing demonstrated that CNF@Ag/Mn/Bi/Fe-20 achieved the highest specific capacitance of 156 F g⁻¹ at a scan rate of 2 mV s⁻¹ and exhibited excellent cycling stability, retaining over 96% of its capacitance after 1400 charge-discharge cycles. The synergistic combination of electric double-layer capacitance and redox-based charge storage enhances the performance of these nanofibers as promising electrode materials for supercapacitor applications.

Read more
Texture modification and quality improvement of restructured chicken meat block from spent laying hen.

คณะอุตสาหกรรมอาหาร

Texture modification and quality improvement of restructured chicken meat block from spent laying hen.

Spent hens are laying hens that are over 18 months to 2 years old and no longer productive. The texture of spent hen meat is significantly tougher compared to broiler chickens, capons, and native chickens. Therefore, to increase the value of spent hens, a study was conducted to modify the texture of the meat by restructuring it with carrageenan and tenderizing it by marinating it in bromelain solution at different concentrations. The experiment found that restructuring with carrageenan and using bromelain enzyme resulted in a newly formed product and significantly improved the tenderness of the meat compared to chicken meat that was not treated with carrageenan and bromelain enzyme.

Read more