Spent coffee grounds (SCGs) are waste from coffee drink process, which are rich of a varieties of nutrients. This research applied SCGs as ingredient in cracker. The optimized formula and process are studied as well as addition of different levels of SCGs were studied. It was found that addition of SCGs in cracker had hedonic score in high level from panels, especially panels who drink coffee. Moreover, it was observed that SCGs could increase nutrients especially carbohydrate and fiber to the product.
ผลิตภัณฑ์เบเกอรี เป็นผลิตภัณฑ์ที่ผู้บริโภคนิยมชื่นชอบ และสะดวกต่อการบริโภคทั้งในเวลาเร่งด่วนและเวลาว่าง โดยเฉพาะแครกเกอร์ซึ่งเป็นหนึ่งในผลิตภัณฑ์ที่สะดวกพกพา และสามารถนำมาบริโภคได้ในทุกช่วงเวลา การเสริมคุณค่าทางโภชนาการในแครกเกอร์ จึงมีส่วนช่วยให้ผู้บริิโภคได้รับประโยชน์มากขึ้น นอกจากนี้ แครกเกอร์มีองค์ประกอบของส่วนผสมที่อาจส่งผลต่อคุณภาพ โดยเฉพาะไขมัน แนวมลทางการใช้ประโยชน์จากวัตถุดิบที่มีส่วยช่วยในการเสริมสารอาหารแบะช่วยต้านการเกิดปฎิกิริยาออกซิเดชันเนื่องจากไขมัน จึงมีศักยภาพในการนำไปใช้ผลิตจริง กากกาแฟจึงนับเป็นวัตถุดิบที่มีคุณลักษณะดังกล่าว งานวิจัยนี้จึงใช้กากกาแฟในการเสริมอาหารให้กับแครกเกอร์ ด้วยกากกาแฟมีใยอาหาร มีสารประกอบโพลีฟีนอลดและยังเป็นการใช้ประโยชน์จากส่วนเหลือการชงกาแฟ ได้อย่างมีประสิทธิภาพ
คณะวิศวกรรมศาสตร์
The project uses artificial intelligence (AI) and deep learning to develop a smart police system (Smart Police) to analyze the identity of individuals and vehicles suspected of involvement in crimes. The system uses CCTV cameras to detect people with concealed weapons and track vehicles involved in crimes. The system also sends alerts to the police when a crime is detected. The Smart Police system is a collaboration between the Faculty of Engineering, King Mongkut's Institute of Technology Ladkrabang, the Provincial Police Region 2, the Chachoengsao Foundation for Development, and the Smart City Office of Chachoengsao Province. The system is designed to prevent and deter crime, increase public safety and order, and build a network of cooperation between the government, the private sector, and the community. The system is currently under development, but it has the potential to be a valuable tool for law enforcement. The system could help to reduce crime and improve public safety in Chachoengsao Province and other parts of Thailand.
คณะวิทยาศาสตร์
Development of Hand Cream from Murraya Extract Using an Eco-Friendly Extraction Process. This research focuses on extracting active compounds from Murraya paniculata using a water-based, environmentally friendly method. The extract exhibits outstanding antibacterial properties and anti-oxidant. It is incorporated into a hand cream formulation.
วิทยาลัยนวัตกรรมการผลิตขั้นสูง
Ultrasonic cleaning tank is a machine that many factories widely used to clean objects. At one factory, a problem occurred in the cleaning process, resulting in the factory not being able to clean objects, but cracks also appeared on some objects. It was anticipated that these were caused by uneven acoustics pressure distribution which resulted in unsuitable cavitation This directly affected cleaning performance within the tank. In order to improve the tank's efficacy, in this research, we use Harmonic Response Analysis in ANSYS simulate simulate the occurrence of acoustic pressure in the tank to find the appropriate conditions of factors affected the intensity and the distribution pattern of acoustic pressure in ultrasonic tank, including the position of object, power, ultrasonic frequency and a suitable type and placing position of the transducer for the tank. Reliability of the simulate results was validate by the actual result from the foil corrosion test and the ultrasonic power probe. We found that objects receive different pattern of corrosion at each location. When temperature increasing the intensity of cavitation was increased. When we increase the ultrasonic frequency, acoustic pressure that is evenly dispersed throughout the tank.