Spent coffee grounds (SCGs) are waste from coffee drink process, which are rich of a varieties of nutrients. This research applied SCGs as ingredient in cracker. The optimized formula and process are studied as well as addition of different levels of SCGs were studied. It was found that addition of SCGs in cracker had hedonic score in high level from panels, especially panels who drink coffee. Moreover, it was observed that SCGs could increase nutrients especially carbohydrate and fiber to the product.
ผลิตภัณฑ์เบเกอรี เป็นผลิตภัณฑ์ที่ผู้บริโภคนิยมชื่นชอบ และสะดวกต่อการบริโภคทั้งในเวลาเร่งด่วนและเวลาว่าง โดยเฉพาะแครกเกอร์ซึ่งเป็นหนึ่งในผลิตภัณฑ์ที่สะดวกพกพา และสามารถนำมาบริโภคได้ในทุกช่วงเวลา การเสริมคุณค่าทางโภชนาการในแครกเกอร์ จึงมีส่วนช่วยให้ผู้บริิโภคได้รับประโยชน์มากขึ้น นอกจากนี้ แครกเกอร์มีองค์ประกอบของส่วนผสมที่อาจส่งผลต่อคุณภาพ โดยเฉพาะไขมัน แนวมลทางการใช้ประโยชน์จากวัตถุดิบที่มีส่วยช่วยในการเสริมสารอาหารแบะช่วยต้านการเกิดปฎิกิริยาออกซิเดชันเนื่องจากไขมัน จึงมีศักยภาพในการนำไปใช้ผลิตจริง กากกาแฟจึงนับเป็นวัตถุดิบที่มีคุณลักษณะดังกล่าว งานวิจัยนี้จึงใช้กากกาแฟในการเสริมอาหารให้กับแครกเกอร์ ด้วยกากกาแฟมีใยอาหาร มีสารประกอบโพลีฟีนอลดและยังเป็นการใช้ประโยชน์จากส่วนเหลือการชงกาแฟ ได้อย่างมีประสิทธิภาพ

คณะสถาปัตยกรรม ศิลปะและการออกแบบ
When it comes to the general perception of death, it is often seen as something negative or inauspicious. However, the end or death of someone can sometimes be the beginning of change, influencing thoughts, lifestyles, and attitudes in a positive way for those around them. For students aged 13-18, accessing and understanding this topic remains a challenge. Most available information is often presented in complex forms that are difficult for young people to grasp. Moreover, teaching materials in schools often lack creativity and engagement, leading to a decline in students’ interest in this subject. To address this issue, a website has been designed as an accessible and creative resource. It aims to deepen young people's understanding of the impact of actions and the death of individuals on the world they live in, while inspiring them to become part of creating positive change for the future.

คณะเทคโนโลยีการเกษตร
-

คณะสถาปัตยกรรม ศิลปะและการออกแบบ
From the current situation and uncertainty; leads to the concept of food security. It is the application of innovation and technology to create high productivity in a limited area. The unused buildings in urban areas were renovated for planting, created as a learning area for planting in urban area. The different methods of growing plants were presented. There are 35 planting innovations for disseminating knowledge, to create food security, self-reliant, supports sustainable living.