KMITL Innovation Expo 2025 Logo

Muly mur

Muly mur

Abstract

A new jelly snack alternative for health-conscious individuals—delicious, convenient, and gut-friendly. Rich in probiotics and prebiotics, packed with antioxidants, and essential vitamins. Suitable for health enthusiasts and lactose-intolerant individuals. Free from artificial colors and flavors

Objective

เนื่องจากในปัจจุบันผู้คนนิยมหันมารับประทานอาหารที่มีโพรไบโอติกกันจำนวนมาก เช่น การรับประทานคีเฟอร์ แต่การรับประทานคีเฟอร์นมนั้นก็มีรสชาติและสัมผัสที่ทำให้รับประทานได้ยาก พวกเราจึงคิดผลิตภัณฑ์ Muly mul เจลลี่คีเฟอร์นมรสมัลเบอร์รี ที่มาในรูปแบบซอง เนื้อเจลลี่นุ่มละมุน สามารถรับประทานได้ง่าย และสะดวกสบายมากขึ้น Mulylul ตอบโจทย์ต่อผู้บริโภคที่ต้องการหาขนมที่มีประโยชน์ในการรับประทาน โดยMuly Mul เจลลี่คีเฟอร์นมรสมัลเบอร์รีมีทั้งซินไบโอติกซึ่งมีส่วนช่วยในการขับถ่ายโดยการเพิ่มแบคทีเรียที่ดีให้แก่ร่างกาย ช่วยในการลดการอักเสบ กระตุ้นภูมิคุ้มกัน และยังสารต้านอนุมูลอิสระ และวิตามินต่างๆที่จำเป็นต่อร่างกายอีกด้วย นอกจากนี้Muly mul ยังใช้วัตถุดิบจากเกษตรกรในจังหวัดสระบุรี ซึ่งจะช่วยเพิ่มมูลค่าของวัตถุดิบ สนับสนุนเกษตรกรในพื้นที่และยังช่วยยกระดับเศรษฐกิจในท้องถิ่นด้วย

Other Innovations

Production of collagen-enriched kombucha jelly

คณะอุตสาหกรรมอาหาร

Production of collagen-enriched kombucha jelly

This study focuses on formula development and properties analysis of collagen-fortified kombucha jelly in terms of taste, appearance, and benefits to create a novel product that meets the needs of the health and beauty beverage market. Sensory testing was conducted to evaluate the quality and consumer satisfaction.

Read more
Herbal Happy Clean

คณะศิลปศาสตร์

Herbal Happy Clean

Multipurpose cleaner from Stemona (Stemonaceae) effectively cleans all surfaces,removes insects and stains, and is safe and eco-friendly

Read more
Ionospheric Total Electron Content Measuring Instrument by Using Single Frequency GPS Satellite

คณะครุศาสตร์อุตสาหกรรมและเทคโนโลยี

Ionospheric Total Electron Content Measuring Instrument by Using Single Frequency GPS Satellite

This project presents the development of a single-frequency GPS-based total electron content measurement tool. It applies theories related to total electron content in the ionospheric layer and the measurement of total electron content using GPS time delay to design the single-frequency GPS total electron content measurement tool. The tool consists of an antenna, a single-frequency GPS satellite receiver, a data processing unit for evaluating and calculating total electron content, and a display unit for showing total electron content data. The performance of the single-frequency GPS total electron content measurement tool is tested by comparing it with total electron content data obtained from the International Reference Ionosphere (IRI) model, which is a global reference model for electron content. The tool is also put to practical use. The results of the comparison and practical applications conclude that the single-frequency GPS-based total electron content measurement tool can be effectively utilized, with the difference from the IRI model being 50 TECU

Read more