This project involves the development of a plant care system for dormitories using IoT (Internet of Things). The system is implemented through programming on an ESP-32 board and controlled via sensors for automated watering. The commands are operated through smartphones, supporting both iOS and Android. It is expected that this project will make plant care in dormitories easier and more convenient.
ในปัจจุบันหลายพื้นที่ในเมืองมีความหนาแน่นของประชากรสูง เช่นหอพัก คอนโดมิเนียม หรือ อพาต์เม้น มักมีพื้นที่จำกัดสำหรับการปลูกต้นไม้ซึ่งเป็นไปใจในการสร้างสภาพแวดล้อมที่ดีและสุขภาพที่ดีให้กับผู้อยู่อาศัย การสร้างแอพพลิเคชันปลูกต้นไม้นี้ขึ้นมาเพื่อให้ผู้อาศัยสามารถปลูกต้นไม้ได้ในพื้นที่จำกัดและสามารถดูแลต้นไม้ได้เหมาะกับคนรุ่นใหม่ที่ไม่มีเวลาในการดูแลต้นไม้ก็สามารถปลูกพืชได้ซึ่งแอพพลิเคชันนี้ได้ออกแบบเพื่อให้ผู้ใช้งานสามารถเลือกต้นไม้ที่เหมาะสมกับพื้นที่จำกัดและมีคำแนะนำสำหรับการดูแลต้นไม้แก่ผู้ที่สนใจหรือต้องการศึกษา ด้วยความสำคัญดังกล่าว แอพพลิเคชันปลูกต้นไม้นี้ไม่เพียงแต่อำนวยความสะดวกให้กับผู้ใช้งานแต่ยังเป็นการสนับสนุนการพัฒนาที่ยั่งยืนและเต็มไปด้วยพื้นที่สีเขียว
คณะครุศาสตร์อุตสาหกรรมและเทคโนโลยี
The Department of Engineering Education at KMITL offers courses in power electronics laboratory practices, which require the use of expensive imported training kits. This results in a loss of national revenue due to the purchase of these imported kits. Therefore, the developers propose a power electronics training kit that offers equivalent or superior functionality to the imported ones while being more cost-effective, making it suitable for student experiments.
คณะศิลปศาสตร์
Multipurpose cleaner from Stemona (Stemonaceae) effectively cleans all surfaces,removes insects and stains, and is safe and eco-friendly
คณะวิศวกรรมศาสตร์
This thesis project was conducted to identify the optimal conditions for producing concentrated butterfly pea juice using vacuum evaporation to preserve key compounds in butterfly pea flowers, such as anthocyanins—natural pigments with high antioxidant properties. The study applies a Box-Behnken Design, a statistical method that facilitates analysis of multiple factors. The research focuses on the ratio of dried butterfly pea flowers to water, extraction temperature, and evaporation temperature, each of which has a direct effect on the preservation of key compounds, color, aroma, and flavor. The results indicate that using a dried flower-to-water ratio of 1:15, an extraction temperature of 60°C, and an evaporation temperature of 40°C under low pressure can minimize the loss of essential compounds and best retain the properties of the concentrated butterfly pea juice. Findings from this research provide a foundation for developing an industrial production process for concentrated butterfly pea juice and enhance the potential for creating new products from butterfly pea flowers.