KMITL Expo 2026 LogoKMITL 66th Anniversary Logo

K-link Application

K-link Application

Abstract

A platform that aims to connect students from all faculties and departments to promote joint activities and develop effective social and collaborative skills, focusing on: Promoting learning and self-development through reviewing lessons and collaborative learning that are relevant to all faculties and departments in the university, creating a space for negotiation and exchange of knowledge, and supporting joint activities to build relationships and cooperation among students.

Objective

จากสถิติโดยเฉลี่ยแล้วในแต่ละวันคนเราจะพบเจอคนแปลกหน้าประมาณ 47 คน นั้นเท่ากับว่าเรา จะพบเจอคนหน้าตาใหม่ๆมากถึง 17,155 คน ต่อปี ซึ่งในการพบเจอกันของผู้คนโดยปกติแล้วเป็นเรื่องที่ เป็นไปไม่ได้เลยที่จะเจอคนที่ชอบหรือมีความต้องการอะไรคล้ายๆกัน เราจึงเกิดแนวคิดที่จะนำพาคนเหล่านั้นให้มาเจอกันได้ง่ายขึ้นจากการสร้างแอปพลิเคชัน ที่จะ ส่งเสริมการทำกิจกรรมร่วมกันของนักศึกษาทั้งจาก ต่างคณะและภายในคณะ เดียวกัน และยังส่งเสริมการ ทบทวนบทเรียน ทำแบบฝึกหัด เพื่อพัฒนาความรู้ในบทเรียนร่วมกัน ที่จะมีรายวิชาจากทุกคณะ และทุก สาขาภายใต้คอนเซ็ปต์ที่ว่า KMITL GO and grow up together

Other Innovations

Botanical Hand Care: Nourish and Protect with Murraya Extract

คณะวิทยาศาสตร์

Botanical Hand Care: Nourish and Protect with Murraya Extract

Development of Hand Cream from Murraya Extract Using an Eco-Friendly Extraction Process. This research focuses on extracting active compounds from Murraya paniculata using a water-based, environmentally friendly method. The extract exhibits outstanding antibacterial properties and anti-oxidant. It is incorporated into a hand cream formulation.

Read more
Designed Quality coffee from fermentation

คณะอุตสาหกรรมอาหาร

Designed Quality coffee from fermentation

Coffee is a critical agricultural commodity to be used to produce a premium beverage to serve people worldwide. Coffee microbiome turned to be an essential tool to improve the bean quality through the natural fermentation. Therefore, understanding the microbial diversities could create the final product's better quality. This study investigated the natural microbial consortium during the wet process fermentation of coffee onsite in Thailand to characterize the microorganisms involved in correlation toward the biochemical characteristics and metabolic attributes. Roasting is another important step in developing the complex flavor/ aroma that make coffee to be enjoyable. During the roasting process, the beans undergo many complex and alternatively change in the physicochemical properties from the gained substances in the fermentation process. The changing in the formation of the substances responsible for the sensory qualities, physicochemical/ aroma attributes as well as the health benefits of the final product. Using the starter culture could also develop the distinguished characteristics of coffee (Research collaboration with Van Hart company)

Read more
JALA (Jasmine Rice Wax Candle)

คณะบริหารธุรกิจ

JALA (Jasmine Rice Wax Candle)

JALA is a brand that established a business around jasmine rice wax scented candles with the aim of addressing the stress people face in everyday life. The brand utilizes "Aromatherapy" to help relax the mind and alleviate stress. The scented candles made from jasmine rice wax are an innovative product, distinguished by their clean burn, safety for users and the environment, and high vitamin E content that nourishes the skin. They also retain a unique fragrance that provides true relaxation. JALA aims to offer products that blend traditional Thai elements with modern design, making their scented candles not only therapeutic but also a reflection of Thai culture and modern identity. The brand caters to health-conscious and environmentally aware consumers.

Read more