Back

Crystal Ke

คริสตัล คีฟ์

@คณะอุตสาหกรรมอาหาร

#KLLC 2024
#Healthcare and Wellness
คริสตัล คีฟ์

Details

“Crystal Kefir” is a beverage product made from fermented water kefir grains and brown sugar or fruit juice, Lychee juice, Passion fruit juice and mulberry juice. Final product of the beverage feels refreshed and tastes sour and sweet without carbonation. There are three main types of microorganisms in kefir. Yeast produces gas. Two types of bacteria producing lactic acid and acetic acid.
Drinking kefir has various health benefits in terms of improving immunity and protection against certain types of cancer, the excretory system, and the digestion and absorption of food including helping to reduce cholesterol. It also can be an excellent addition to a well-rounded, nutritious diet.

Objective

“คีเฟอร์น้ำ” มีต้นกำเนิดมาจากยุโรปตะวันออก ตามความหมายของภาษาตุรกี แปลว่า ‘ความรู้สึกที่ดี’  เครื่องดื่มชนิดนี้มีผลดีกับระบบภายในโดยเฉพาะระบบการย่อยอาหารและลำไส้ โดยเครื่องดื่มจะผลิตจากการใช้คีเฟอร์เกรนหมักกับน้ำตาลทรายแดงหรือน้ำผลไม้ ได้เป็นเครื่องดื่มที่มีคุณประโยชน์ เช่น ช่วยต่อต้านเชื้อก่อโรค  ช่วยให้ดูดซึมสารอาหารได้ดีขึ้น และเมื่อนำมาหมักกับน้ำลิ้นจี่ น้ำเสาวรส และน้ำมัลเบอร์รี่ ที่เป็นผลไม้ไทย จึงมีประโยชน์ต่างๆเพิ่มมากขึ้น ไม่ว่าจะเป็นการช่วยลดคลอเลสเตอรอล ช่วยระบบขับถ่าย ช่วยการทำงานของระบบลำไส้ ดังนั้นคีเฟอร์น้ำจึงเป็นที่น่าสนใจและเหมาะสำหรับผู้ที่ดูแลสุขภาพ

Project Members

วลาสินี บุตราช
WALASINEE BUTRAT

#นักศึกษา

Member
ปิ่นมณี เจริญบูรพา
PINMANEE CHAROENBURAPA

#นักศึกษา

Member
สิริพร อ๋องสกุล
SIRIPORN ONGSAKUL

#นักศึกษา

Member
สิริรัตน์ จรเด็จ
SIRIRAT JORADEJ

#นักศึกษา

Member
ศุภิสรา พนมวัน ณ อยุธยา
SUPITSALAH PANOMWANNAAYUTHAYA

#นักศึกษา

Member
สร้อยสุดา พรภักดีวัฒนา
Soisuda Pornpukdeewattana

#อาจารย์

Advisor

Vote for this Innovation!

Loading...