Back

PUPA Sausage products

ผลิตภัณฑ์ไส้กรอกดักแด้

@วิทยาเขตชุมพรเขตรอุดมศักดิ์

#Cluster 2024
#BCG (Bio-Circular-Green Economy)
ผลิตภัณฑ์ไส้กรอกดักแด้

Details

Pupa sausage is a product made from a mixture of powdered silkworms (silkworm pupae) and pork. This product aims to make it easier for consumers to eat protein from insects. It is developed from silkworm chrysalis which is a by-product of agricultural products in the community. This product is suitable for consumers who want to eat alternative protein, such as insect protein, which has high nutritional value and creates added value for agricultural products in the community. Product development is subjected to strict quality inspection and control throughout the production process. So that consumers receive quality products that are safe to consume. Offering this product can provide additional options for consumers. The product also has the potential to compete with other products in the market and can sustainably increase income for the community. 

Objective

การพัฒนาผลิตภัณฑ์ไส้กรอกดักแด้เป็นการวิจัยที่มีความสำคัญในการนำเสนอแหล่งโปรตีนทางเลือกจากแมลงซึ่งมีคุณค่าทางโภชนาการสูง และเป็นการส่งเสริมการพัฒนาการเกษตรเพื่อความยั่งยืน ผลิตภัณฑ์นี้เป็นการผสมผสานระหว่างดักแด้ไหมผงกับเนื้อหมู ซึ่งดักแด้ที่ใช้ในการทดลองได้จากแหล่งวัตถุดิบในชุมชนจึงสามารถเข้าถึงแหล่งวัตถุดิบได้ง่าย โดยเป็นการสร้างมูลค่าเพิ่มและเพิ่มรายได้ให้กับชุมชน ผลิตภัณฑ์นี้มีศักยภาพในการแข่งขันทางการตลาด และปลอดภัยในการบริโภค การวิจัยนี้ไม่เพียงแต่ช่วยให้ผู้บริโภคมีทางเลือกในการบริโภคโปรตีนจากแหล่งใหม่ๆ แต่ยังสนับสนุนการใช้ประโยชน์จากผลพลอยได้ทางการเกษตร ซึ่งเป็นการพัฒนาเศรษฐกิจชุมชนอย่างยั่งยืน

Project Members

ภานุพงษ์ สิงห์วิบูลย์
PANUPONG SINGVHIBOON

#นักศึกษา

Member
จีรภัทร บุษบรรณ
JERAPHAT BUSSABAN

#นักศึกษา

Member
พรชิตา บุญนาค
PORNCHITA BOONNARK

#นักศึกษา

Member
โชษณ ศรีเกตุ
CHODSANA SRIKATE

#อาจารย์

Advisor
พัชราภรณ์ นาคเทวัญ

#อาจารย์

Co-advisor

Vote for this Innovation!

Loading...